Det här händer på mässan!

Nyhet

I år har ni chansen att uppleva det mesta Kroatien har att erbjuda. I den stora Kroatien montern kommer du förutom att smaka fantastiska viner, delikatesser och äta gott även träffa representanter från Kroatiska Turistbyrån samt MS Marintjänst. Så finns funderingar eller planer för en semester till Kroatien ska ni definitivt ta tillfället i akt och prata med någon av dem.

Kroatiska Kulturföreningen HKD Jadran kommer servera något varmt och gott samt att stå för underhållning i montern.

Provningar

Vill ni få ut det mesta av ert besök på Malmö Vin & Deli rekommenderar vi att ni anmäler er till våra provningar och skolor. Här får ni möta erfarna föreläsare som tar med er på en djupdykning i valt ämne.

Tänk på att inträde till evenemanget måste lösas för att kunna delta i en dryckesskola.

Fredag 11 oktober 2019

Fredag 12:30-13:30
Fredag 16:30-17:30
Lördag 12:00-13:00
Lördag 16:00-17:00

Hur provar man vin egentligen och hur sätter man ord på det man upplever i glaset? Kan man mäta kvalitet i ett vin och är ett gott vin detsamma som ett bra vin.
Under en knapp timme provar vi fem viner och ger dig enkla och praktiska verktyg för att få ut det mesta av vinerna du provar.

Pris: 120 kr/person
Begränsat antal platser.

Fredag 14:30-15:30
Lördag 14:00-15:00


Vad ska man tänka på när man sätter vin till maten eller ska man helt enkelt sätta mat till vinet? Grundsmakerna styr och vi provar fem viner och lär oss hur smaken på vinet förändras.
Under provningen lär du dig undvika fällorna och får tips hur du gör matchningen perfekt. Vi avslutar med en liten provning till ost.

Pris: 180 kr/person
Begränsat antal platser.

Fredag 15:30-16:30


Agatino från Benanti håller en exklusiv provning med sina viner från Sicilien

Producenten förfogar över 18 hektar i Castiglione di Sicilia/Rovittello, Milo och Viagrande samt kontrollerar ytterligare 15 hektar i Milo och Santa Maria di Licodia.

Familjen Benanti som kan spåras tillbaka till 1736, har som mål att bibehålla gamla metoder med den forna passionen. De senaste 24 årens studier och forskning har genomförts med syftet att reproducera de gamla, autentiska smakerna med hjälp av modern kunskap inom vinmakning. Då Giuseppe Benanti började producera vin under 1980-talet var alla deras vingårdar belägna i kommunen Rovittello, på sluttningarna av Etna. Benanti fann att vingårdarna planterade med de inhemska druvsorterna (nerello mascalese, nerello cappuccio & carricante) gav upphov till väldigt stora skillnader, beroende på mikroklimat. Han utökade sin areal med att köpa olika vingårdar norr, söder och öster om vulkanen för att bredda stilen och öka kvaliteten på vinerna Benanti var den
första vinproducenten på Etna som på riktigt gav högkvalitativa viner med en tydlig känsla av plats.

Idag drivs egendomen av sönerna Antonio and Salvino som tillsammans strävar efter att producera högklassiga viner med tydlig ursprungstypicitet och
användande av enbart inhemska druvsorter.

Pris: 150 kr/person
Begränsat antal platser.

Fredag 12:30-13:30
Fredag 16:30-17:30
Lördag 12:00-13:00
Lördag 16:00-17:00


Hur provar man vin egentligen och hur sätter man ord på det man upplever i glaset? Kan man mäta kvalitet i ett vin och är ett gott vin detsamma som ett bra vin.
Under en knapp timme provar vi fem viner och ger dig enkla och praktiska verktyg för att få ut det mesta av vinerna du provar.

Pris: 120 kr/person
Begränsat antal platser.

Fredag 17:30-18:30
Lördag 15:00-16:00


Söta viner i världsklass!

Tokaj i nordöstra Ungern är världsberömt för sina söta aszú-viner. En av de ledande producenterna är anrika Chateau Dereszla. Deras aszú-vin har genom åren fått flera prestigefulla utmärkelser – bland annat 95 av 100 poäng i ansedda tidskriften Wine Spectator.

Chateau Dereszla har sitt säte i den lilla byn Bodrogkeresztúr vid foten av Tokajberget, drygt 200 mil nordost om Budapest. Vinodlingarna ligger på sluttningarna i dalgången mellan Tokajberget i söder och Karpaterna i norr. Vinkällaren, med anor från 1406, vindlar sig iväg flera kilometer under berget och rymmer hundratals fat och tusentals flaskor. Den djupaste delen ligger 40 meter under marknivån och temperaturen håller sig alltid kring 12 grader och luftfuktigheten kring 90 procent – sommar som vinter.

Under denna exklusiva provning har du möjlighet att upptäcka några av de alldeles utmärkta viner som produceras i Tokaj. För det är inte bara de söta vinerna som håller hög kvalitet. Här finns en bredd som är väl värd att utforska! Tillsammans provar vi ett mousserande, ett torrt vitt, ett sött late harvest och självklart ett sött aszú-vin.

Provningen hålls på engelska av Chateau Dereszla.

Pris: 150 kr/person
Begränsat antal platser.

Lördag 12 oktober 2019

Fredag 12:30-13:30
Fredag 16:30-17:30
Lördag 12:00-13:00
Lördag 16:00-17:00


Hur provar man vin egentligen och hur sätter man ord på det man upplever i glaset? Kan man mäta kvalitet i ett vin och är ett gott vin detsamma som ett bra vin.
Under en knapp timme provar vi fem viner och ger dig enkla och praktiska verktyg för att få ut det mesta av vinerna du provar.

Pris: 120 kr/person
Begränsat antal platser.

Fredag 14:30-15:30
Lördag 14:00-15:00


Vad ska man tänka på när man sätter vin till maten eller ska man helt enkelt sätta mat till vinet? Grundsmakerna styr och vi provar fem viner och lär oss hur smaken på vinet förändras.
Under provningen lär du dig undvika fällorna och får tips hur du gör matchningen perfekt. Vi avslutar med en liten provning till ost.

Pris: 180 kr/person
Begränsat antal platser.

Fredag 17:30-18:30
Lördag 15:00-16:00


Söta viner i världsklass!

Tokaj i nordöstra Ungern är världsberömt för sina söta aszú-viner. En av de ledande producenterna är anrika Chateau Dereszla. Deras aszú-vin har genom åren fått flera prestigefulla utmärkelser – bland annat 95 av 100 poäng i ansedda tidskriften Wine Spectator.

Chateau Dereszla har sitt säte i den lilla byn Bodrogkeresztúr vid foten av Tokajberget, drygt 200 mil nordost om Budapest. Vinodlingarna ligger på sluttningarna i dalgången mellan Tokajberget i söder och Karpaterna i norr. Vinkällaren, med anor från 1406, vindlar sig iväg flera kilometer under berget och rymmer hundratals fat och tusentals flaskor. Den djupaste delen ligger 40 meter under marknivån och temperaturen håller sig alltid kring 12 grader och luftfuktigheten kring 90 procent – sommar som vinter.

Under denna exklusiva provning har du möjlighet att upptäcka några av de alldeles utmärkta viner som produceras i Tokaj. För det är inte bara de söta vinerna som håller hög kvalitet. Här finns en bredd som är väl värd att utforska! Tillsammans provar vi ett mousserande, ett torrt vitt, ett sött late harvest och självklart ett sött aszú-vin.

Provningen hålls på engelska av Chateau Dereszla.

Pris: 150 kr/person
Begränsat antal platser.

Fredag 12:30-13:30
Fredag 16:30-17:30
Lördag 12:00-13:00
Lördag 16:00-17:00


Hur provar man vin egentligen och hur sätter man ord på det man upplever i glaset? Kan man mäta kvalitet i ett vin och är ett gott vin detsamma som ett bra vin.
Under en knapp timme provar vi fem viner och ger dig enkla och praktiska verktyg för att få ut det mesta av vinerna du provar.

Pris: 120 kr/person
Begränsat antal platser.

Du följer väl oss?